ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ

Μεθοδικά και σιωπηλά, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και η 2η ΥΠΕ, με τη συναίνεση της διοίκησης του νοσοκομείου αποφάσισαν την κατάργηση των καθημερινών εφημεριών της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βούλας. Στο εξής η κλινική θα εφημερεύει κάθε τέταρτη ημέρα. Με αυτό τον τρόπο το Ασκληπιείο, το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στα Νότια προάστια, κλείνει την πόρτα του σε δεκάδες ορθοπεδικά περιστατικά ημερησίως (σύμφωνα με τα στοιχεία του σωματείου εργαζομένων στις καθημερινές εφημερίες του το νοσοκομείο εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 81 περιστατικά) τα οποία οδηγεί σε γειτονικές ιδιωτικές κλινικές (εάν έχουν την οικονομική δυνατότητα) ή στο μοναδικό πλέον για ολόκληρη την Αττική, νοσοκομείο ΚΑΤ!

Η πολιτική τους είναι ένα διαρκές έγκλημα κατά του λαού!

Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν ενισχύει ουσιαστικά, αλλά υπονομεύει το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυξάνει τις δαπάνες για την αστυνομία στον προϋπολογισμό για το 2021, ενώ τις μειώνει για τη δημόσια Υγεία κατά μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Από την άλλη, χρηματοδοτεί απλόχερα τον ιδιωτικό τομέα στην υγεία και σε όλους τους τομείς.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας. Ο αγώνας τους, είναι και αγώνας όλου του λαού, για δημόσια, δωρεάν υγεία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ ο λαός έχει ανάγκη από ένα σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας που:

  • Θα αντιμετωπίζει την υπερσυγκέντρωση στους χώρους εργασίας, εκπαίδευσης και μεταφορών, στις δομές ηλικιωμένων, προσφύγων και μεταναστών, στα σωφρονιστικά ιδρύματα.
  • Θα προλαμβάνει τη διασπορά, με μαζικά και δωρεάν τεστ, ιχνηλάτηση, ειδικές δομές για ιατρική παρακολούθηση και ορθολογική χρήση καραντίνας.
  • Θα αντιμετωπίζει έγκαιρα τη νόσο Covid-19, με αύξηση των ΜΑΦ και ΜΕΘ.
  • Θα σπάσει τις πατέντες στα εμβόλια και θα στηρίξει τη διεθνή συνεργασία και την εθνική παραγωγή.
  • Θα επιτάξει τις μεγάλες επιχειρήσεις υγείας και θα οργανώσει το συντονισμό με τα ιδιωτικά ιατρεία, με όρους δημοσίου συμφέροντος.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ ο λαός έχει ανάγκη από ένα σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας που δεν θα λειτουργεί σε βάρος των άλλων αναγκών υγείας του.

  • Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δικτυωμένη στους χώρους εργασίας, σπουδών, μεταφορών και κοινωνικών δομών.
  • Μεγάλη αύξηση των δαπανών για τη δημόσια υγεία, υποστήριξη του ΕΣΥ με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό και εξοπλισμό.
  • Εθνικοποιήσεις και κοινωνικό έλεγχο στη φαρμακοβιομηχανία και τη βιομηχανία παραγωγής υγειονομικών υλικών.
  • Πρόληψη απέναντι στη συνεχή επανεμφάνιση επιδημιών, νέων ή και παλαιότερων ασθενειών, σωματικών και ψυχικών, με μέτρα προστασίας της εργασίας, της διατροφής, της λαϊκής στέγης, των πόλεων, αλλά και της φύσης, των άγριων και οικόσιτων ζώων, ενάντια στην ανεξέλεγκτη και καταστροφική δράση των πολυεθνικών, που γεννούν τις επιδημίες και τις μαζικές ασθένειες. Με ουσιαστική εκπαίδευση του λαού για την υγεία.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Επιτροπή Νοτιοανατολικών Συνοικιών Αθήνας