Να παύσουν όλες οι διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη και αγωνιστών ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Εν μέσω πανδημίας και Μ.Πέμπτη, για πολλοστή φορά τον τελευταίο χρόνο, το τμήμα «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ» καλεί τον πρώην Γραμματέα της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη σε απολογία με σωρεία κατηγοριών για τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς.

Ο Συντονισμός Κομουνιστικών Δυνάμεων καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες διώξεις και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στον ίδιο και σε κάθε αγωνιστή ενάντια στην καταλήστευση της λαϊκής περιουσίας.

Είναι εμφανές το εκδικητικό μένος του συστήματος εναντίων των αγωνιστών κατά των πλειστηριασμών. Ο στόχος αυτών των διώξεων δεν είναι άλλος από την τρομοκράτηση του λαού ενόψει της έντασης των κατασχέσεων και των εξώσεων που θα είχαν ξεκινήσει από 1η Απρίλη και μόνο μικρή αναστολή έχουν λάβει λόγω της πανδημίας. Είναι ξεκάθαρο εξάλλου και το μήνυμα των δανειστών για το θέμα, παρά την υγειονομική και οικονομική κρίση, ότι «δεν συζητούν ούτε την προστασία της πρώτης κατοικίας μέχρι το τέλος του έτους». Την ίδια ώρα βέβαια δίνονται και ετοιμάζονται να δοθούν δισεκατομμύρια στις τράπεζες και τα αρπακτικά funds από ΕΕ και Κυβέρνηση.

Το νομικό οπλοστάσιο των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, έχει εξοπλίσει τις τράπεζες και τα Funds για να επιταχύνουν τους πλειστηριασμούς, για να κυνηγούν τους αγωνιζόμενους. Ακόμα και όσοι κατάφεραν να μπουν στις ρυθμίσεις που πρότειναν οι τράπεζες θα βρεθούν ξανά σε αδυναμία να τις εξυπηρετήσουν τα επόμενα χρόνια. Είναι ξεκάθαρο ότι ο αγώνας για την προάσπιση της λαϊκής περιουσίας θα γίνει πιο επιτακτικός το επόμενο διάστημα, οι όποιες αναστολές θα είναι πρόσκαιρες, αργά ή γρήγορα ένα ακόμα πιο μαζικό και πλατύ κίνημα θα απαιτηθεί να τους σταματήσουμε.

Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων