Νίκη στον Αγώνα ενάντια στη Αντι-εκπαιδευτική Αναδιάρθρωση

Η κυβέρνηση της ΝΔ, επιχειρώντας να αξιοποιήσει την πανδημία ως ένα πεδίο εμβάθυνσης των αντιδραστικών της αναδιαρθρώσεων, δεν μπαίνει σε καραντίνα, αλλά συνεχίζει την επιθετική της πολιτική. Εν μέσω σκληρών απαγορεύσεων και έξαρσης της διασποράς του ιού λόγω και των εγκληματικών της πολιτικών, επιχειρεί να προχωρήσει στην ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού Νομοσχεδίου της Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Επαναφέρει η συζήτηση του ορίου φοίτησης και της βάσης εισαγωγής και ανοίγει ο δρόμος για την ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία της εκπαιδευτικής κοινότητας τάσσεται ενάντια στο Νομοσχέδιο και τις τελευταίες εβδομάδες βλέπουμε τις μαζικότερες κινητοποιήσεις από την έναρξη της πανδημίας, η Κυβέρνηση αρνείται κάθε διάλογο και δείχνει διατεθειμένη να φτάσει στα άκρα. Έτσι απαντά με απαγορεύσεις και καταστολή, όπως φάνηκε και στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης με τις δεκάδες προσαγωγές και τη χρήση χημικών που αντιμετωπίστηκαν οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες.

Η κοινή δράση των δυνάμεων της αριστεράς στο πλαίσιο των συλλογικών φορέων φοιτητών και μελών ΔΕΠ είναι σημαντική, πρέπει να συνεχιστεί και να βαθύνει χωρίς τις ταλαντεύσεις που εμφανίστηκαν σε δυνάμεις το προηγούμενο διάστημα. Η συγκέντρωση δυνάμεων σε όλα τα επίπεδα, είναι αναγκαίος όρος για να νικήσουν οι αγώνες σήμερα. Την Πέμπτη 11/02 συμμετέχουμε και στηρίζουμε με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 16:30 στα Προπύλαια ενάντια στην ψήφιση του Νομοσχεδίου. Ο αγώνας για δημόσια και δωρεάν παιδεία, για ένα ζωντανό πανεπιστήμιο με ελεύθερη διακίνηση ιδεών και συλλογικές διεργασίες, είναι αγώνας όλης της κοινωνίας.

Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου Κεραμέως

Καμία σκέψη για καταστολή των φοιτητικών κινητοποιήσεων

Αγώνας μαζικός και ενωτικός για δημόσιο, δωρεάν και δημοκρατικό πανεπιστήμιο

 

Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων