Καταγγελία της καταστολής της φεμινιστικής συγκέντρωσης της 25/11

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη καταστολή της φεμινιστικής κινητοποίησης της 25/11 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Η συγκέντρωση θα γινόταν με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων. Όμως αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν στο σημείο συγκέντρωσης εκφοβίζοντας όσους/ες έφταναν εκεί και απειλώντας με προσαγωγές. Τελικά, 9 αγωνίστριες του φεμινιστικού κινήματος προσήχθησαν στο ΑΤ Συντάγματος και κρατήθηκαν για πολλές ώρες. Άλλοι αγωνιστές/τριες κρατήθηκαν στο ΑΤ Ακροπόλεως. Για την προσαγωγή η αστυνομία έφτασε να επικαλεστεί παράτυπα την αντισυνταγματική απαγόρευση συναθροίσεων της οποίας, όμως, η ισχύς έχει λήξει από τις…18/11! Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρει ακέραια την πολιτική ευθύνη για αυτή την στάση των αστυνομικών δυνάμεων.

Στις 9 αγωνίστριες στο ΑΤ Συντάγματος και σε 2 αγωνιστές στο ΑΤ Ακροπόλεως απαγγέλθηκε κατηγορία βάσει του αρ. 285 του ποινικού κώδικα για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθένειας και τους επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων προστασίας!

  • Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στις συλληφθείσες και τους συλληφθέντες
  • Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες διώξεις βάσει του αρθ.285 και την επιβολή προστίμων
  • Απαιτούμε την άμεση απόσυρση των κατηγοριών και την ακύρωση των προστίμων! Καμία μόνη και κανένας μόνος απέναντι στην κυβερνητική και κρατική καταστολή.
  • Τα δημοκρατικά δικαιώματα και οι λαϊκές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτα!

Συντονισμός Δράσης και Διαλόγου Κομμουνιστικών Δυνάμεων